Pengikut

Cara Dapat Topup Free dengan MCENT 2014

FULL TUTORIAL CARA DAFTAR DI MCENT
1) Buka link ini?  http://mcent.com/r/NCBC9Q  untuk register akaun mcent
2) Kemudian, masukkan nombor telefon kamu
3) Code pengesahan akan dihantar melalui sms
4) Masukkan code pengesahan di ruangan yang telah disediakan (biasanya 4 angka)
5) Isi semua ruangan yang disediakan seperti nama, tempat tinggal dan lain²
6) Tahniah, akaun Mcent anda berjaya dihasilkan
CARA MENDAPATKAN KREDIT
? Install aplikasi yang ditawarkan oleh Mcent, buka selama 30 saat, kamu akan memperolehi kredit
? Promote "unique link" kamu kepada kawan² kamu. Kamu akan memperolehi RM2.60 setiap kali seorang yang mendaftar menggunakan link referral kamu.
Cara dapat link unik :
1. Login mcent guna browser seperti Google Chrome Android
2. Scroll ke bahagian bawah sekali
3. Pilih "Jemput rakan-rakan"
4. Disitu, kamu akan perolehi link unik kamu
? Menyertai peraduan yang disediakan oleh pihak Mcent
CARA DAPAT KREDIT (TOP UP)
1) Login akaun mcent kamu
2) Pilih "Temu Bual"
3) Kamu boleh pilih nilai kredit yang kamu mahu
4) Tunggu sms pengesahan kredit telah masuk
NOTE : KAMU KENA GUNA LINK YANG SUDAH SAYA BERI (DI ATAS) UNTUK REGISTER DI MCENT. KALAU TIDAK, KAMU SUSAH UNTUK MEMPEROLEHI LINK REFERRAL !!!




Cara-Cara Meyakinkan Ibubapa, Kalau Nak Kahwin Muda

Berikut Adalah Cara-Cara Meyakinkan Ibubapa, Kalau Nak Kahwin Muda.

1. Anda perlulah memilikki akhlak dan sasiah rupa diri yang baik dan elok. Bukan hanya di buat-buat atau berlakon. Tunjukkan rasa hormat anda kepada ibubapa anda dan ibubapa pasangan anda.


2. Pamerkan sifat anda yang matang terutama ketika berbicara. Berani untuk berfikir dan membuat keputusan sendiri yang baik demi kepentingan bersama. Bukan hanya memikirkan diri anda seorang sahaja.

3. Sangat-sangat penting untuk anda menjaga amal ibadah anda. Pastikan solat cukup, rajin membaca Al-Quran dan berperlakuan tenang dalam apa juga situasi.

4. Matlamat anda ingin berkahwin bukanlah semata-mata kerana nafsu tetapi untuk mencari keredhaan Allah dan ingin mendekatkan diri anda lagi dengan Allah SWT.

5. Mempunyai simpanan dan pendapatan yang mencukupi. Jika anda masih belajar, anda boleh mulakan berniaga kecil-kecilan. Ataupun anda boleh bekerja secara part-time beberapa jam sehari atau di hujung minggu. Tapi pastikan ianya tidak menganggu prestasi pelajaran anda!

6. Jika anda berdua masih belajar, pastikan anda letakkan pelajaran di tangga Nombor 1. Janjikan perkara ini kepada kedua ibubapa anda. Setelah anda tamat belajar, barulah anda letakkkan rumahtangga anda di Nombor 1. InsyaAllah, jika pasangan anda seorang yang benar-benar memahami anda, pasti tiada masalah. Sama-samalah berusaha dan tahu tenggungjawab masing-masing.

7. Tanggungjawab sebagai suami-isteri perlu juga untuk anda tidak abaikan. Taat kepada suami dan berilah nafkah secukupnya kepada isteri anda.

8. Nyatakan secara spesifik kepada ibubapa anda dari mana sumber kewangan anda untuk menampung kos sara-hidup ketika anda sudah berkahwin kelak.


9. Bawalah pasangan anda ke rumah anda untuk makan malam bersama dan kenalkanlah dia kepada mereka.

10. Akhir sekali berbincang lah dengan lemah-lembut dengan ibubapa anda untuk menyatakan perancangan anda untuk berkahwin. Jangan sesekali anda nyatakan dalam nada yang mendesak. Berurusan dengan orang yang lebih tua ni perlulah secara lemah-lembut dan perlahan-lahan. Mereka amat mudah terasa dan sensitif.


p/s : sumber dari | My Networks |





Bedah katak !!!!

assalamualaikum~~

agak lame myra tak updet blog ni....bkan saje2 tamo updet...tapi mase tidak mengizinkan..for this entry , myra nk cite psal main bedah2 ktak kt sklh hritu...sbnrnye bnde ni da lame nk updet...tapi tak smpat~ so , hri ni smpena cuti sklh..so myra amik ksmpatan untk kongsi ape yg brlaku pde hritu...



tak silap myra bnde ni brlaku awal blan 2 hritu...da sblan brlalu bru nk updet..ish3. .kali ni myra tana taip pnjang2...korang tgk je la gmbr ye....so , enjoy !









nak tgk lgi bnyk gmbr...tkan sni...tapi sblom tu kne add myra dlu ye...bru dpt tgk gmbr...hehe
daaa~~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...